Katsomo siirsi ohjelmat kirjautumisen taakse – Käytännössä pakko luoda tunnukset

Manu Pitkänen
16. elokuuta, 2017 13:22

MTV:n Katsomo-nettitelevisiopalvelun ohjelmia voi jatkossa katsoa pääasiassa vain kirjautuneena. Muutos tuli voimaan tänään.
Sisältöjen siirtoa vapaasta katselusta kirjautumisen taakse perustellaan nettitelevisiopalvelun kehittämisellä ja käyttökokemuksen parantamisella. Kirjautumisen avulla MTV voi esimerkiksi tarjota personoituja ohjelmasuosituksia. Lisäksi kirjautumisen ansiosta käyttäjä voi aloittaa ohjelman toistamisen samasta kohtaa, johon hänen katselu edellisellä kerralla tyssäsi.
Käytännössä kaikkien kokonaisten ohjelmien katsominen vaatii jatkossa kirjautumisen, kun taas Katsomon klipit ovat katsottavissa ilman kirjautumista. Poikkeuksena kokonaisista ohjelmista uutislähetykset, Huomenta Suomi ja Tulosruutu ovat katsottavissa myös ilman kirjautumista.
Käyttäjätunnuksen luominen on ilmaista ja se onnistuu klikkaamalla Katsomo.fi:n yläreunassa olevaa avainikonia. Rekisteröinnin yhteydessä kysytään nimeä, sähköpostiosoitetta, postinumeroa, sukupuolta ja syntymävuotta.
Katsomon FAQ-sivuilla todetaan kohdassa "Miksi Katsomon ohjelmien katselu vaatii nyt kirjautumisen?" seuraavaa: "Jotta mainonta olisi käyttäjillemme mahdollisimman merkityksellistä, pyritään sitä kohdentamaan käyttäjäkohtaisesti."
Yle Areenaa voi myös katsoa kirjautuneena. Kirjautuminen ei ole kuitenkaan pakollista.

Lue myös nämä
Tägit
MTV3 Katsomo.fi MTV netti-tv
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.