Apple päivitti macOS:n – Tässä on High Sierra

Manu Pitkänen
5. kesäkuuta, 2017 20:33

Tänään järjestetyssä WWDC-kehittäjätapahtuman avajaisesityksessä Apple esitteli uudistetun macOS High Sierra -käyttöjärjestelmän.
MacOS High Sierra sisältää uuden Safari-verkkoselaimen, jota Apple markkinoi maailman nopeimpana nettiselaimena. Uutta on muun muassa autoplay-sisältöjen automaattinen esto, jolloin käyttökokemus ei häiriinny verkkosivuilta löytyvien videoiden tai mainosten takia. Safarissa on myös nopeampi JavaScript-moottori sekä blokkeri, joka estää selaushistorian seuraamisen (esimerkiksi mainosten kohdentamista varten). Mail-sähköpostisovelluksessa on uusi split view -näkymä
Ammattilaiskäytön kannalta oleellisempia muutoksia ovat vanhan tiedostojärjestelmän päivittäminen modernimpaan APFS:ään, jota Apple käyttää jo esimerkiksi iOS:ssä. Lisäksi HIgh Sierra sisältää natiivin tuen HEVC-koodekille.
Grafiikoissa on tapahtunut suuria edistysaskeleita Metal 2.0:n ansiosta. Uusi grafiikkarajapinta tarvitsee aiempaan nähden kymmenesosan kutsuja suorittimelle, minkä myötä järjestelmän resursseja voidaan hyödyntää tehokkaammin käyttäjälle näkyviin sisältöihin kun ajureiden kuormitus laskee. Metal 2.0 tukee myös VR-sisältöjä ja ulkoisia grafiikkaohjaimia.
High Sierra julkaistaan ilmaisena päivityksenä syksyllä kaikille Sierraa tukeville tietokoneille.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Macbook Apple Apple Macbook Pro Apple MacBook Air macOS macOS Sierra
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.