Huippuhalpoihin Windows-läppäreihin ei ole lupaa asentaa Linuxia

Manu Pitkänen
22. toukokuuta, 2017 10:25

Windows Storeen ilmestyvät Linux-jakelut ovat aiheuttaneet pöhinää tietokoneharrastajien keskuudessa. Jotkut ovat pohtineet, että olisiko esimerkiksi mahdollista korvata edullisten Windows 10 S -tietokoneiden käyttöjärjestelmä Linuxilla.
Windows 10 S on käyttöjärjestelmänä hyvin rajoittunut, sillä siihen voi asentaa sovelluksia ainoastaan Windowsin omasta sovelluskaupasta. Ubuntu ja SUSE Linux -distrojen ilmestyminen kauppaan kuitenkin herätti ajatuksen, että voisiko käyttöjärjestelmän Linuxin asentaa muutaman sadan euron kannettaviin Windows 10 S:n rinnalle. Tällöin tietokoneeseen saisi normaalia enemmän vapauksia irti.
Microsoftilta selvennettiin kuitenkin myöhemmin, että Windows 10 S -koneisiin ei pysty asentamaan kaikkia Windows Storesta löytyviä sovelluksia, vaan ainoastaan turvallisiksi koettuja ohjelmia. Linux-distrot eivät ilmeisesti täytä turvallisuuskriteeriä, kuten eivät myöskään komentokehotesovellukset. Ohjelmistojätin mukaan Windows 10 S:ää ei ole suunnattu teknistä kyvykkyyttä vaativille kuluttajille tai ammattilaisille.

Lue myös nämä
Tägit
Windows Windows 10 Microsoft Surface Laptop
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.