Microsoft yllätti: iTunes saapuu Windowsin sovelluskauppaan

Matti Robinson
11. toukokuuta, 2017 19:45

Microsoft on pyrkinyt kasvattamaan Windowsin sovelluskauppaa vuosikausia, mutta ei ole onnistunut saavuttamaan sillä samanlaista suosiota kuin Apple tai Google. Viimeisin suuri uudistus tuli Windows 10 S -käyttöjärjestelmän myötä, sillä kyseinen käyttöjärjestelmäversio ei mahdollista sovellusten asentamista muualta kuin sovelluskaupasta.
Nyt Microsoft on kertonut lisää uutisia sovelluskauppaan liittyen Build-konferenssissa. Microsoft kertoi, että Windows 10 -laitteita on jo yli puoli miljardia ja siitä syystä yhä useammat suuret ja pienet sovelluskehittäjät ovat tuomassa sovellukset Windows Storeen. Näistä esimerkkinä Microsoft-pomo antoi Spotify, joka on päättänyt tuoda vihdoin sovelluksensa Windows Store -sovelluskauppaan.
Vielä suurempi uutinen oli kuitenkin, että myös Applen iTunes saapuu Windowsin sovelluskauppaan. Tämä tarkoittaa, että sekä Windows 10 että Windows 10 S tukevat iTunesin mukana tuomaa Apple Music -suoratoistopalvelua sekä täysin myös iPhonea. Applekaan ei näytä riskeeraavan Windows 10 S:n suosion kanssa ja haluaa varmistaa, että sen laitteet ja palvelut toimivat Windows-koneilla.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Windows Store Windows 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.