Googlelta tulossa kova uutinen – Aikoo lisätä Chromeen mainosblokkerin

Manu Pitkänen
20. huhtikuuta, 2017 10:18

Google aikoo lisätä suosittuun Chrome-verkkoselaimeen mainosblokkerin, jonka avulla selain estäisi liian tunkeilevien mainosten näkymisen verkkosivuilla. Hyväksyttyjen mainosten linjaukset määritellään Coalition for Better Ads -yhteenliittymän piirissä.
Tunkeilevia mainoksia olisivat ainakin automaattisesti toistuvat äänellä varustetut videomainokset, pop-up-ikkunat ja prestitial-tyyppiset ennen sisällön latautumista esitettävät mainokset. Tällä hetkellä ei ole vielä varmaa miten Google aikoo käytännössä implementoida mainosblokkerin Chromeen. Onko ominaisuus oletuksena päällä vai pitääkö se erikseen laittaa päälle?
Googlen suunnitelmista uutisoineen Wall Street Journalin mukaan hakukonejätti pohtii lisäksi tulisiko sen estää kaikki sivustolla näkyvät mainokset jos sivustolta löytyy yksikin tunkeileva mainos.
Mainosblokkerin lisääminen Chromeen on sikäli mielenkiintoinen peliliike, että nettimainonta on henki ja elämä Googlelle. Taustalla voi olla kuitenkin halu pyrkiä hillitsemään nettimainonnan ylilyöntejä, jotta selaajilla olisi vähemmän syitä ladata kolmannen osapuolen mainosblokkeri ja estää kaikki netissä näkyvä mainonta (myös Googlen välittämät mainokset).

Lue myös nämä
Tägit
mainokset Google Chrome Google AdBlock Plus mainonta mainoskampanja mainosten esto AdBlock
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.