IS: Valtio havahtui vihdoin piraattikirjeisiin

Manu Pitkänen
6. huhtikuuta, 2017 11:32

Asianajotoimistot ovat pelanneet piraattikirjepeliä parin vuoden ajan markkinaoikeudessa ja ensimmäiset tuomiotkin langetettiin viime vuonna. Valtionhallinnossa ollaan oltu melko passiivisia ja hiljaisia asian suhteen, vaikka ilmiö on paisunut suureksi: teleoperaattoreille on jätetty parin vuoden aikana yli 100 000 tietopyyntöä IP-osoitteen omistajan selvittämiseksi.
Ilta-Sanomien mukaan opetusministeriössä on vihdoin alettu selvittää piraattikirjebisneksen taustoja. Opetus- ja kulttuuriministeriön hallitusneuvos Anna Vuopalan mukaan asiakysymystä varten ollaan perustamassa työryhmä, jonka tarkoituksena on tutkia piratismikirjeiden prosessia ja etsiä siihen parempia käytäntöjä. Toiminnalle ei olla kuitenkaan laittamassa stoppia, vaan työryhmän lähinnä pohtii kirjeiden tekstien harhaanjohtavuuskysymyksiä.
Työryhmän suurin anti voi siis olla se, että asianajotoimistot muuttavat jotain ilmaisuja täsmällisemmiksi. Varsinaisten lakimuutosten esittäminen ei ole työryhmän ensisijaisena tavoitteena.
Opetus- ja kulttuuriministeriö on lisännyt verkkosivuilleen lyhyen FAQ-artikkelin, jossa kerrotaan tekijänoikeuskirjeistä ja tekijänoikeusvalvonnasta.

Lue myös nämä
Tägit
Hedman Partners piraattikirje
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.