Ensimmäinen koeajo Teslan Model 3:n julkaisuehdokkaalla

Matti Robinson
25. maaliskuuta, 2017 17:17

Teslan perustaja ja toimitusjohtaja Elon Musk on julkaissut Twitterissä videon, jossa esitellään ensimmäistä koeajoa tulevan Model 3 -mallin myöhäisellä testiversiolla, niin kutsutulla julkaisuehdokkaalla (RC, release candidate).
Videolla parkkipaikalla kiihdyttää siis hyvin lähellä valmista oleva auto, jota varten yhtiö pitkälti perustettiin. Elon Muskin ensimmäinen Master Plan sisälsi kolme vaihetta, joissa jokaisessa luodaan uusi auto. Näistä Model 3 eli edullinen jokamiehen auto oli kolmas ja viimeinen askel.
Elon Musk on joutunut tosin myös oikomaan liian innokkaiden fanien puheita tulevasta mallista, sillä useat luulevat, että kyseessä on kenties kolmas ja paras versio Teslan autoista. Näin ei tietysti ole, vaan auto on n. 35 000 dollarin alkaen hinnallaan paljon edullisempi kuin esimerkiksi Model S ja siten ei sisällä kaikkia sen herkkuja.
Erityisesti Musk muistutti, että Model 3 on heikompitehoinen ja sisältää vähemmän akkukapasiteettia eli kantamaa kuin Model S. Kyse on siis Model S:n eräänlaisesta halpaversiosta, jota jotkut ovat kutsuneet Muskin Applen iPhone-vertauksen jälkeen Model SE:ksi, mutta itse toimitusjohtajalla on ollut vielä parempi idea auton nimestä.

First drive of a release candidate version of Model 3 pic.twitter.com/zcs6j1YRa4

— Elon Musk (@elonmusk) March 24, 2017

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.