Yksi Spotifyn isoimmista kitinän aiheista on pian historiaa - häviötön pakkaus saapuu

Petteri Pyyny
2. maaliskuuta, 2017 0:42

Spotify on tuomassa lisämaksua vastaan häviötömän laadun palveluunsa. Näin myös hifi-laatuista musiikkia vaativat voivat siirtyä palvelun käyttäjiksi.
Uusi tilausmuoto kantaa nimeä Spotify Hi-Fi ja se on kokeilissa Spotifyssa niin, että uutta palvelua tarjotaan sovelluksen sisällä rajatulle joukolle käyttäjiä viiden dollarin kuukausittaista lisähintaa vastaan.
Häviötön pakkaus tarkoittaa siis täysin identtistä laatua CD-levyyn. Tämä on ollut ehkä tärkein myyntivaltti Tidal-suoratoistopalvelulle, joka on rakentanut bisneksensä hifi-laatuisen musiikin fanien varaan.
Kokeilun aikana tarjouksessa mainittu hinta on ilmeisesti vaihdellut 5 dollarin ja 7,50 dollarin välillä, joten Spotify on todennäköiesti kokeilemassa, paljonko kuluttajat ovat valmiita paremmasta laadusta maksamaan.
Nähtäväksi jää, milloin Spotify Hi-Fi saapuu kaikkien kuluttajien tilattavaksi – ja miten paljon kysyntää sille lopultakin on. On myös epäselvää tienaavatko artistit lainkaan enempää häviöttömän musiikin muodossa - ja valuuko lisäraha Spotifyn, levy-yhtiöiden vai artistien taskuun.

Lue myös nämä
Tägit
Spotify Tidal Spotify Hi-Fi
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.