Tesla Autopilotin nopeusrajoituksien noudattamisesta palauteryöppy, perui muutoksen

Matti Robinson
14. tammikuuta, 2017 23:03

Teslan ajoneuvojen ehdottomasti erikoisin ominaisuus on niiden mahdollisuus ohjata itse itseään. Tämän ominaisuuden saatavuus vaihtelee mallista riippuen, eikä lopullista itseajoa ole vielä julkaistu, mutta jo nyt auto pystyy ajamaan tietyin rajoituksin itseään.
Koska kyseessä on eräänlainen beetavaihe ominaisuuden julkaisussa, niin Tesla päivittää autojen ohjelmistoa ja siten toiminnallisuutta ajoittain. Joulun aikoihin yhtiön toimitusjohtaja Elon Musk kertoi uudesta päivityksestä, joka toi mukanaan päivityksiä Autopilot-ominaisuuteen.
Päivitystä ei kuitenkaan otettu kovinkaan lämpimästi vastaan, koska siinä rajoitettiin Autopilotin nopeutta. Päivityksen jälkeen Teslat eivät pystyneet ylittämään nopeusrajoituksia ollessaan Autopilotin kontrollissa. Kommentteja sateli yhtiölle muun muassa Twitterissä, kertoo BGR.
Teslan omistajat ovat mm. ihmetelleet kuka ajaa nopeusrajoituksien mukaan maanteillä ja kutsuneet päivitystä heikennykseksi.
Nyt uuden päivityksen myötä Tesla on kuitenkin ilmeisesti palauteryöpyn siivittämänä palauttanut aiemman 5 mailin tuntinopeuden ylityksen mahdolliseksi Autopilotiin. Täysin rajoituksetta siis matka Autopilotilla ei onnistu. Lisäksi mikäli tilanne liikenteessä sitä vaatii, niin auto pystyy rajoittamaan nopeutta tai vaatimaan kuskin takaisin puikkoihin.

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.