Facebook ryhtyy ajatuspoliisiksi – Testaa uusia keinoja valeuutisten kitkemiseksi

Manu Pitkänen
16. joulukuuta, 2016 10:00

Facebook aikoo ottaa järeämmät keinot käyttöön suojellakseen yhteisöpalvelun 1,8 miljardia käyttäjää vääriltä tiedoilta, huijauksilta ja niin sanotuilta valeuutisilta.
Facebookin mukaan se testaa parhaillaan useita eri keinoja valeuutisten levittämisen estämiseksi. Käyttäjille tarjotaan jatkossa paremmat työkalut valheellisten tietojen raportointiin, minkä lisäksi Facebook aloittaa yhteistyön ulkopuolisten faktatarkistuspalveluiden kanssa. Facebook aikoo kiristää myös mainostusohjeistusta niin, että valheellisilla tiedoilla ei pystyisi tienaamaan yhtä hyvin yhteisöpalvelussa.
Yhdysvalloissa Facebookista on muodostunut de facto -uutispalvelu, jonka kautta käyttäjät lukevat suuren osan varsinaisten uutismedioiden tuottamasta sisällöstä. Tästä syystä Facebookilla koetaan olevan suuri vastuu sen levittämästä tiedosta. Aihe nousi suureksi puheenaiheeksi Yhdysvaltojen presidentinvaalien ansiosta.
Facebook on itse pyrkinyt vähättelemään vastuutaan valeuutisten levittäjänä. Jotkut ovat jopa väittäneet Facebookin levittämien valeuutisten auttaneen Donald Trumpia voittamaan Yhdysvaltojen presidentinvaalit.

Lue myös nämä
Tägit
Facebook sensuuri nettisensuuri valeuutinen
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.