Huvittava kuva paljastaa ongelmat Applen liitäntöjen kanssa

Matti Robinson
1. marraskuuta, 2016 18:48

Apple otti uskaliaan harppauksen tuntemattomaan poistamalla iPhonesta tänä vuonna kuulokeliittimen. Uusissa MacBookeissa Apple luottaa nyt myöskin vain yhdenlaiseen liitäntään.
Nyt iPhone 7:stä löytyy siis ainoastaan Lightning-liitäntä, joka siirtää siis sekä ääntä (tai muuta dataa) että virtaa. Uusien MacBookeissa liitäntä on puolestaan Thunderbolt 3, joka on USB Type-C -yhteensopiva.
Kuten oheinen kuva Redditistä esittää, niin Applen ratkaisu siirtyä molemmissa laitteissa yhteen liitäntään saattaa aiheuttaa melkoisen dongle-sekasotkun. Kuvassa iPhonessa on adapteri, joka muuttaa Lightning-liitännän kahdeksi, joista toinen muutetaan adapterilla 3,5mm kuulokeliitännäksi.
Näiden lisäksi iPhonen Lightning-latausjohdon toinen pää on mallia USB-A, joten sitä ei saa liitettyä uuteen MacBookiin ilman adapteria. Selvää on, että ainakaan tässä kokoonpanossa Apple ei todellakaan ole onnistunut vähentämään johtoviidakkoa.
Mikäli aivot menevät solmulle etkä tiedä mitä adaptereita tarvitset, niin MacWorld on julkaissut kokonaisen artikkelin MacBookin Thunderbolt 3 -liitäntöjen ja -adapterien käyttämisestä.

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.