Yle: Raaseporin piraattiverkko oli luultua suurempi

Manu Pitkänen
21. lokakuuta, 2016 12:15

Länsi-Uudenmaan poliisin tutkima niin sanottu piraattiverkko on osoittautunut ensiarviota suuremmaksi, kertoo Yle. Alkuperäisen arvion mukaan verkkoon kuului noin 200–300 henkilöä, mutta nyt sen koon arvellaan olevan "yli 300 henkilöä".
Poliisi kertoi elokuun lopulla aloittaneensa tutkinnan Raaseporin alueella toimineen luvattoman maksu-TV-välityksen takia. Poliisi on kuulustellut kolmea henkilöä rikoksesta epäiltynä. Esitutkinnan aikana vuonna 1972 syntynyt mies on myöntänyt mahdollistaneensa maksullisten TV-kanavien luvattoman katselun.
Toiminta on jatkunut useiden vuosien ajan ja maksullisten TV-kanavien salauksen purkuun tarkoitettuja laitteita on löydetty niin yksityisasunnoista kuin yrityksistäkin. Salauksen purun ansiosta piraattiverkon asiakkaat ovat voineet välttyä maksu-TV-operaattorin perimiltä maksuilta. Asianomistajana tapauksessa on Canal Digital.
Piraattiverkon asiakkaat ovat voineet syyllistyä suojauspurkujärjestelmärikkomukseen. Heille voidaan määrätä sakkorangaistus, mikäli Canal Digital sitä vaatii. Lisäksi Canal Digital voi vaatia itselleen korvauksia.

Lue myös nämä
Tägit
piratismi maksu-tv Canal Digital
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.