USB-C sai uusia ominaisuuksia – Voi nyt korvata audioportin puhelimista

Manu Pitkänen
4. lokakuuta, 2016 13:12

USB-C:stä on hiljalleen muodostumassa pitkään kaivattu universaali liitinstandardi, jonka kautta voidaan kuljettaa lähes mitä tahansa signaalia. USB-C ei ole kuitenkaan soveltunut audiokäyttöön, mutta julkaistujen uusien spesifikaatioiden myötä tämäkin puute on hävinnyt.
Käytännössä uusi USB Audio Device Class 3.0 -spesifikaatio antaa laitevalmistajille mahdollisuuden siirtää digitaalista ja analogista ääntä USB-C-porttia pitkin, jolloin laitteisiin ei ole välttämättä pakko enää lisätä klassista 3,5 millimetrin audiopaikkaa. Apple teki jo vastaavanlaisen tempun iPhone 7:n kohdalla, joskin yhtiö käyttää USB-C:n sijaan omaa Lightning-porttia.
Kuluttajan näkökulmasta siirtyminen digitaaliseen äänensiirtoon sisältää niin huonoja kuin hyviäkin puolia. Huonona puolena on kuulokkeiden vaatimat piirit, joiden avulla kuulokkeisiin voidaan toteuttaa esimerkiksi digital-to-analog-muunnos, äänen tasapainotus ja aktiivinen melunvaimennus. Aiemmin isäntälaitteista löytyneiden piirien siirtäminen kuulokkeisiin nostaa luonnollisesti kuulokkeiden hintaa. Etuna on taas mahdollisuus parantaa kuulokkeiden teknisiä ominaisuuksia ja päivittää niitä ohjelmistollisesti.

Lue myös nämä
Tägit
USB Lightning USB Type C audioportti USB-C
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.