Windows 10:n vuosipäivitys valmistui – Ilmaisen päivityksen määräaika umpeutumassa

Manu Pitkänen
26. heinäkuuta, 2016 9:47

Microsoft on saanut Windows 10:n Anniversary Update -vuosipäivityksen valmiiksi ja ohjelmiston jakelu testikäyttäjille on täten myös aloitettu (build 14393). Kaikille päivitystä ei vielä tarjota, sillä Microsoft testaa valmiin ohjelmiston vakautta vielä ennen laajamittaisen jakelun aloittamista.
Mikäli mitään yllättävää ei ilmene, tulee Windows 10 Anniversary Update saataville 2. elokuuta. Mikäli käytössä on vielä Windows 7 tai Windows 8.1, niin Windows 10:een voi päivittää ilmaiseksi vielä heinäkuun 29. päivään saakka.
Mitään radikaaleja uudistuksia päivitys ei tuo mukanaan, sillä Anniversary Updatessa Microsoft on panostanut digitaalisten kynien käyttömahdollisuuksien parantamiseen sekä Cortana-puheavustajaan. Cortanaan tehdyt parannukset näkyvät käyttäjälle päin esimerkiksi universaaleina ilmoituksina: kun puhelimeen on asennettu Cortana-sovellus, synkronoituvat sovellusten lähettämät ilmoitukset laitteiden kesken käyttöjärjestelmästä riippumatta. Ominaisuuden avulla puhelimeen lähetettyihin tekstiviesteihin voi vastata esimerkiksi tietokoneen kautta.
Edge-selainta on parannettu lisäämällä siihen tuki Chrome- ja Firefox-selaimista tutuiksi tulleille laajennoksille. Windows Hello -tunnistautumisen avulla verkkopalveluihin voi myös kirjautua biometrisesti Microsoft Edgessä.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft käyttöjärjestelmät Windows 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.