Spotifylta kirje Applen asianajajalle: Vaatii App Storeen muutoksia

Manu Pitkänen
1. heinäkuuta, 2016 9:31

Suoratoistopalvelu Spotifyn mukaan Apple yrittää käyttää App Storea lyömäaseena vähentääkseen kilpailua musiikkipalveluissa. Spotifyn asianajaja Horacio Gutierrez lähetti asian takia kirjeen Applen asianajaja Bruce Sewellille, mutta varsinaisiin oikeustoimiin ei ole kuitenkaan ryhdytty.
Kirjeen mukaan Apple on viime aikoina hylännyt Spotifylle tehdyn uuden sovelluspäivityksen, eikä suostu siksi tarjoamaan sitä App Storessa. Hylkäysperusteena Apple käytti "liiketoimintasääntöjä" ja kehotti Spotifyta käyttämään iTunes-laskutusjärjestelmää mikäli se haluaa hankkia asiakkuuksia sovelluksen kautta.
Kiistan keskiössä on ilmeisesti se, että Apple on kieltänyt App Storen säännöissä linkittämisen verkkosivuille, joissa voi rekisteröityä palvelun käyttäjäksi. Näin esimerkiksi Spotify pystyy kiertämään Applen 30 prosentin osuuden, jonka se ottaisi jos palvelun käyttäjäksi rekisteröityisi sovelluksen sisällä. Tästä samasta syystä Spotifyn tilaus maksaa palvelun verkkosivuilla 9,99 euroa kuukaudessa, mutta iOS-sovelluksen kautta tilaus maksaa 12,99 euroa.
App Storen säännöt sallivat vaihtoehtoiset rekisteröinti- ja laskutusmekanismit, mutta sovelluksen sisällä on käytettävä iTunes-palveluita. Apple kertoi hiljattain, että se laskee omaa siivuaan kuukausimaksullisissa tilauksissa 15 prosenttiin, kun tilaus on jatkunut yli 12 kuukautta.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Spotify App Store suoratoisto
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.