Ensimmäinen kuolonurhi Teslan itseajavassa autossa

Matti Robinson
1. heinäkuuta, 2016 20:59

Niin Google, Tesla kuin muutkin itsestään ajavia ajoneuvoja kehittävät yhtiöt ovat tiellä, joka tulee vähentämään tieliikenteen kuolonuhreja tulevaisuudessa uskomattoman tehokkaasti. Tähän mennessä teillä on kuitenkin nähty vasta hyvin pieni joukko itsestään ajavia autoja, mutta tulokset ovat olleet lupaavia.
Nyt takapakkia on kuitenkin tullut, sillä Teslan Model S -auton ratin takana ollut henkilö on kuollut kolarissa, joka on tapahtunut nk. autopilotin aikana. Viime kuussa auto syöksyi kohti kääntyvää rekkaa ja ajautui rekan vaunu alle eikä kuski tai autopilot huomanneet tilannetta – ainakaan tarpeeksi ajoissa.
Kolaria tutkitaan nyt viranomaisten toimesta ja mukana on tietysti myös Tesla, jonka 130 miljoonan kilometrin putki ilman kuolonkolaria päättyi. Teslan mukaan kuskin tulee aina seurata tietä, vaikka autopilotin tulisikin suoriutua tehtävästä moitteetta.
62-vuotiaan rekkakuskin mukaan Teslan kyytiläinen katsoi kolarihetkellä elokuvaa, jota ei kuitenkaan ole vahvistettu poliisien asiakirjoissa. Elokuvien katsominen ei myöskään ole suoraan mahdollista, mikäli auton ohjelmistoa ei ole muokattu, sillä vaihteen ollessa sisällä toiminto ei ole käytettävissä.
Vaikka kyse on harmittavasta takaiskulta automaattiautoilulle, niin Yhdysvaltain teillä kuolee vuosittain yli 30 000 ihmistä. Edelleen itsestään ajavat autot ovat varmasti oikeilla jäljillä parantaakseen tieliikenteen turvallisuutta.

Lue myös nämä
Tägit
kuskiton auto Tesla autot Tesla Model S itsestään ajava auto
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.