Windows 10:n vuosipäivitys ilmestyy elokuussa

Manu Pitkänen
29. kesäkuuta, 2016 16:13

Microsoft on vahvistanut julkaisevansa Anniversary-vuosipäivityksen Windows 10:lle elokuun 2. päivänä, eli pari päivää Windows 10:n ilmaisen päivitysjakson päättymisen jälkeen.
Anniversary-päivitys on luonteeltaan lähinnä pieni kasvojenkohotus Windows 10:een, joten mitään radikaaleja ja isoja muutoksia käyttöjärjestelmän toimintaperiaatteisiin ei ole tulossa. Elokuun alun päivitys sisältää ulkonäöltään hieman uudistetut Käynnistä-valikon ja -näytön. Dynaamiset tapahtumaruudut ovat lisäksi kehittyneet fiksummiksi: aiemmin ruudun klikkaus johti sovelluksen aukeamiseen, mutta jatkossa sovelluksen voi avata suoraan siihen sisältöön, jota ruutu näytti klikkauksen aikana.
Käyttöjärjestelmän toimintokeskus on myös kehittynyt niin, että se osaa esittää puhelimeen saapuvia ilmoituksia tietokoneen näytöllä. Ominaisuus perustuu Cortanaan minkä lisäksi samaan Microsoft-tiliin pitää olla kirjautuneena molemmissa laitteissa. Lumioiden kohdalla ominaisuus toimii lähes suoraan ja Androidin kohdalla riittää Cortana-sovelluksen lataaminen.
Päivitys tuo mukanaan päivitetyn Microsoft Edge -selaimen, joka tukee Windows Hello -tunnistautumista. Käyttäjän näkökulmasta tämä tarkoittaa sitä, että verkkosivuille voi kirjautua Edge-selaimella esimerkiksi tietokoneesta löytyvän sormenjälkilukijan avulla.
Teknisemmille käyttäjille päivityksestä on myös iloa, sillä Anniversary-päivityksen jälkeen Windows 10:llä voi käyttää Bash-komentotulkkia.

Lue myös nämä
Tägit
Windows Microsoft Windows 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.