Yrittäjä voitti Microsoftin: Sai korvauksen Windows 10:n asentumisesta

Manu Pitkänen
28. kesäkuuta, 2016 9:17

Microsoft muutti Windows 10 -päivityksen statuksen "suositelluksi päivitykseksi", mikä on aiheuttanut paljon pahaa verta ympäri maailmaa. Käyttäjät ovat kokeneet käyttöjärjestelmän vaihtumisen tapahtuvan liian aggressiivisin keinoin.
Yksi Microsoftin toimintatapoihin tuskastuneista on Teri Goldstein, joka päätti haastaa Microsoftin oikeuteen Windows 10:n epäonnistuneen asentumisen seurauksena. Goldsteinin mukaan hän ei missään vaiheessa halunnut uutta käyttöjärjestelmää hänen yrityksensä tietokoneelle, mutta se asentui siihen joka tapauksessa. Tietokone hidastui ja muuttui epävakaaksi.
Goldstein kyllästyi nikottelevaan tietokoneeseen ja soitti Microsoftin tukeen, mutta sitä kautta korjausta ei kuitenkaan tullut. Lopulta hän päätti haastaa ohjelmistojätin oikeuteen ja vaati korvauksia tietokoneesta sekä menetetyistä ansioista. Goldstein voitti jutun ja hänet todettiin oikeutetuksi 10 000 dollarin korvaukseen. Microsoft jätti valitusoikeuden käyttämättä, koska prosessin jatkaminen olisi tullut sille kalliiksi.
Microsoft korostaa, että se kysyy käyttäjiltä lupaa Windows 10:n asennukseen. Suositellun päivityksen peruutusmekanismi voi kuitenkin olla monille epäselvä ja ikkunan sulkeminen voidaan tulkita asennuksen kieltämiseksi. Asennus on kuitenkin jo valmiiksi ajastettu, joten ikkunan sulkeminen on vain hiljainen hyväksyntä ehdotetulle päivitykselle. Windows 10 -päivitykseen liittyvistä ilmoituksista ja toimintaohjeista löytyy lisätietoa Microsoftin tukiartikkelista.

Lue myös nämä
Tägit
Windows Microsoft Windows 10 Windows Update
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.