IS: Suomalaiset yllättyivät – Windows 10 päivittyy "väkisin"

Manu Pitkänen
24. toukokuuta, 2016 11:55

Ilta-Sanomat kertoo yksityisyrittäjä Risto Pennaselle yllättäen eteen tulleesta sattumuksesta: Windows 10 asentui hänen tietokoneelleen itsestään. Lehti sai selville muitakin vastaavia tapauksia Suomesta.
Kyse on käytännössä siitä, että Microsoft luokittelee Windows 10:n suositelluksi päivitykseksi, minkä johdosta asennuspaketti latautuu automaattisesti tietokoneelle muiden tärkeiden päivitysten tapaan ja asentuu itsestään esimerkiksi yön aikana mikäli asetuksissa päivitysten automaattinen asennus on sallittu.
Windows 10:n ilmainen latausjakso on päättymässä tänä kesänä. Microsoft tavoitteena tuntuu olevan, että mahdollisimman moni Windows 7- ja Windows 8.1 -käyttäjä päivittäisi tietokoneensa Windows 10:een. Monille kuitenkin käyttöjärjestelmän vaihtuminen yön aikana voi olla turhan iso muutos järjestelmään ja sen takia siihen kaivattaan erillistä hyväksyntää. Microsoft kertoi asiasta maaliskuun lopulla blogikirjoituksessa.
Mikäli ei halua yllättyä tietokoneen käyttöjärjestelmän vaihtumisen takia, niin suositeltujen päivitysten automaattinen asennus kannattaa käydä kytkemässä pois päältä asetuksista ja hyväksyä käsin ne päivitykset, jotka haluaa tietokoneelleen.

Lue myös nämä
Tägit
Windows Microsoft Windows 8 Windows 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.