Sormenjälkitunnistus tulossa Mac-tietokoneisiin – skanneria ei kuitenkaan tule

Manu Pitkänen
21. toukokuuta, 2016 8:41

Helppokäyttöinen Touch ID -sormenjälkilukija on helpottanut olennaisesti tunnistautumista ja maksamista iPhonella, jopa niin paljon että Applen on uskottu lisäävän sormenjälkilukijan myös Mac-tietokoneisiin. Lukijaa ei välttämättä ole kuitenkaan tulossa, kertoo MacRumors.
Sivuston lähteiden mukaan Applen insinöörit aikoisivat toteuttaa "biometrisen tunnistautumisen" Maceissä samalla tavalla kuin Apple Watchinkin kohdalla: tunnistautuminen tapahtuu laitteeseen langattomasti paritetun iPhonen kautta. Näin Apple välttyy erillisen lukijalaitteen lisäämiseltä Maceihin ja samalla vanhojenkin tietokoneiden omistajat saavat ominaisuuden käyttöönsä (vaati Bluetooth LE:n).
Ratkaisu voi myös olla liiketoiminnan kannalta järkevä: Mac-tietokoneen omistajalla on oltava myös iPhone, mikäli hän haluaa tietokoneeseen yksinkertaisen tunnistautumisprosessin. MacRumorsin mukaan tunnistautumista voitaisiin käyttää kirjautumisten lisäksi myös verkkoselaimessa muun muassa verkko-ostosten maksamiseen (Apple Pay). Ominaisuuden sanotaan löytyvän kesällä esiteltävästä OS X 10.12 -käyttöjärjestelmästä.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Macbook Apple Apple iPhone Apple Macbook Pro Mac Apple iMac Apple Mac mini Apple Mac Pro Touch ID Macintosh macOS
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.