Häh? HD-leffoja oli olemassa myös VHS-kaseteilla

Petteri Pyyny
8. toukokuuta, 2016 18:07

Vuosituhannen alkupuolella maailma oli pikkuhiljaa siirtymässä teräväpiirtoon, DVD-soitinten yleistyttyä nopeasti kodeissa ja taulutelevisioiden pikkuhiljaa vallatessa koteja. Tuohon ajankohtaan liittyy myös vähemmälle huomiolle jäänyt sivujuonne videoteknologian kehityksessä: D-VHS, joka mahdollisti teräväpiirtoelokuvien jakelun vanhassa kunnon kasettimuodossa.
Luonnollisesti digitaalinen, teräväpiirtoinen VHS-elokuva vaati myös omat soittimensa ja lopulta sekä laitteiden myynti että formaatille julkaistujen elokuvien määrä jäi varsin vaatimattomaksi. Mutta kyllä, nauhamuodossa myytiin myös 720p- ja 1080i-resoluution elokuvia.Myyntiin tulleet elokuvat käyttivät D-Theater-leimaa ja ostoelokuvia varten tarvittiin myös D-Theater -hyväksytty D-VHS -soitin,
Tätä ennen japanilaiset (luonnollisesti..) olivat ottaneet VHS-kasettien teräväpiirtoon siirtämisessä hypyn jo 90-luvulla, W-VHS-formaatin muodossa, joka mahdollisti Japanissa 90-luvulla käytössä olleen analogisen Hi-Vision -teräväpiirtolähetyksen nauhoittamisen VHS-muotoiselle kasetille.
Alla video, joka kertoo tarkemmin D-VHS:n teknologiasta:

Lue myös nämä
Tägit
HD teräväpiirto VHS JVC Viikon retro D-VHS D-Theater
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.