Intel peruuttaa mobiili-Atomit: Ei suorittimia älypuhelimiin

Manu Pitkänen
30. huhtikuuta, 2016 11:31

Intelin rämpiminen mobiilimarkkinoilla ei ole ollut kaunista katsottavaa, eikä puolijohdejätti aio enää panostaa läpimurron tekemiseen tällä saralla. Intel on vahvistanut peruuttaneensa Broxton-sukupolven Atom-piirien ja integroidulla modeemilla varustettujen SoFIA-piirien kehittämisen.
Broxtonin oli tarkoitus tulla kaupallisesti saataville lähiaikoina, mutta Intelin käynnistämä säästökuuri muutti suunnitelmat totaalisesti. Broxtonin ja SoFIA-piirien keskeyttämisen myötä näyttääkin hyvin vahvasti siltä, ettei Intel yritä enää väkisin myydä x86-arkkitehtuuriin perustuvia mobiilipiirejä älypuhelimiin ja tabletteihin.
Intel ei peräänny kuitenkaan kokonaan mobiilimarkkinoilta. Atom-modeemien kehitys näyttäisi jatkuvan edelleen ja Intel on ilmoittanut rakentavansa uuden kasvustrategian 5G:n ympärille. Intelin on huhuttu saaneen myytyä Atom XMM 7360 -modeemeja Applelle, joka käyttäisi niitä ensi syksynä julkaistavissa iPhone-puhelimissa. Qualcommin toimitusjohtaja Steve Mollenkopf kertoi osavuositulosen julkistamisen yhteydessä, että hän uskoo erään ison asiakkaan siirtyneen ainakin osittain toisen yhtiön asiakkaaksi.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Intel mobiililaajakaista mobiilidata mobiililaitteet Apple iPhone Broxton
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.