Googlen toimitusjohtaja: Tietokoneet muuttuvat totaalisesti

Manu Pitkänen
30. huhtikuuta, 2016 15:47

Googlen 1990-luvun lopulla perustaneilla Larry Pagella ja Sergey Brinillä on ollut tapana julkaista vuosittain osakkeenomistajille suunnattu Founders' Letter -kirje, jossa avataan perustajaosakkeiden näkemyksiä yhtiöstä ja visioista tulevaisuuden tietotekniikasta. Tällä kertaa Page ja Brin eivät kirjoittaneet tällaista kirjettä, vaan kirjoitusvastuu annettiin Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichaille.
Pichain teksti kietoutuu käytännössä kokonaan tekoälytutkimuksen ympärille. Hän odottaa tekoälyn muuttavan tietotekniikkaa jopa niin rajusti, että henkilökohtaiset tietokoneet häviävät kokonaan. Tietokoneet ovat tarkoittaneet tähän asti toimistopöydällä nököttävää isoa näyttöä tai taskunpohjalla lojuvaa älypuhelinta, mutta tekoälyn myötä tietokoneiden fyysinen muoto häviää tai muuttuu täysin merkityksettömäksi.
Kirjoituksen teema ei valittu sattumalta, sillä Google on jo pidemmän aikaa investoinut paljon tekoälyyn. Yhtiö osti vuonna 2014 tekoälyä kehittäneen DeepMind-yhtiön, jonka tuotoksia päästiin ihmettelemään tämän vuoden alussa, kun DeepMindin tekoäly asetettiin ammattitason Go-pelaajaa vastaan. Tekoäly voitti Go-turnauksessa ihmisen. Googlen hakukoneen kehityksestä vastaava johtajakin vaihtui tänä vuonna ja ruoriin astui tekoälytutkimuksen parissa töitä tehnyt John Giannandrea.

Lue myös nämä
Tägit
Google Sundar Pichai
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.