Kiinassa alkoi sensurointi Panama-papereiden paljastusten takia

Manu Pitkänen
5. huhtikuuta, 2016 10:35

Panama-paperit näyttää olevan kielletty puheenaihe Kiinassa, sillä asiaan liittyvää keskustelua on alettu sensuroida maan suurimmissa yhteisöpalveluissa. Panamaan ja vuodettuihin asiakirjoihin liittyviä kirjoituksia on poistettu Weibossa ja WeChatissa.
Sensuroinnin taustalla lienee maan presidentin ja kommunistisen puolueen pääsihteeri Xi Jinpingin sisaren aviopuolison Deng Jiaguin yhteydet kahteen Brittiläisille Neitsytsaarille rekisteröityyn yritykseen. Näiden yritysten tarkoitusta ei toistaiseksi tunneta. Bloomberg paljasti vuonna 2012, että Deng Jiaguilla on satojen miljoonien dollarien edestä omaisuutta.
Mossack Fonseca -aineistosta paljastui myös Kiinan entisen pääministerin Li Pengin tyttären sekä Kiinan kommunistisen puolueen johtaja Jia Qinglin tyttären kytkökset veroparatiiseihin.
Kommunistisen puolueen periaatteisiin kuuluu, ettei korkeisiin virkoihin valitut henkilöt tai heidän sukulaisensa saa hyötyä taloudellisesti poliittisesta vallastaan. Tämä lienee syy miksi keskustelua yhteisöpalveluissa on haluttu sensuroida.

Lue myös nämä
Tägit
Kiina sensuuri nettisensuuri WeChat Panama-paperit Weibo
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.