Uuden universaalin Skypen testaus alkaa

Matti Robinson
26. maaliskuuta, 2016 23:23

Microsoftin omistama Skype on kertonut virallisessa blogissaan viestintäsovelluksen uudesta testiversiosta, jota se alkaa puskea Insider-testaajille piakkoin. Niin kutsuttu universaali Windows 10 -sovellus on saapumassa ensimmäisille testaajille kuluvien viikkojen aikana.
Tämä tarkoittaa, että Skype-sovellus toimii sellaisenaan kaikissa Windows 10 -laitteissa eli esimerkiksi Surface-tableteissa, Lumia-puhelimissa ja Windows 10 -tietokoneissa. Sovelluksen ulkonäköä on yksinkertaistettu työpöytäsovelluksesta ja se on responsiivinen eli muokkautuu laitteeseen sopivaksi näyttöpinta-alan perusteella.
Tutut ominaisuudet löytyvät myös uudesta sovelluksesta – joskin alkuun testaajilla ei ole kaikkea käytössä – ja yksinkertaisuutta on haettu poistamalla turhia valikoita, kontekstimenuja ja muita valintoja, jotka kahdentavat muualla olemassa olevia toimintoja.
Toistaseksi Skype ei anna kummempaa aikataulua uuden sovelluksen saapumisesta tavallisen käyttäjän ladattavaksi, mutta valmistuttuaan sovellus tuodaan ensiksi Windows 10:n PC-versioon ja vasta tämän jälkeen mobiililaitteisiin. Sovellus kantaa testausvaiheessa nimeä Skype Universal Windows Platform Preview.


Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Skype Windows 10 universaalit sovellukset
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.