Tekijänoikeuskirjeet eivät tuottaneet tulosta: Yli kymmenen kannetta nostettu

Manu Pitkänen
16. maaliskuuta, 2016 14:03

Niin sanotuista tekijänoikeus- tai "kiristyskirjeistä" tunnettu Hedman Partners on lisännyt nostettujen kanteiden määrää helmikuun aikana, kertoo elokuvien laittomasta jakelusta syytettyjä edustavan Turre Legalin asianajaja Jussi Kari. Asiasta uutisoi Tivi.
Karin mukaan markkinaoikeuteen markkinaoikeudessa on tällä hetkellä vireillä yhteensä 11 kannetta ja uusia kanteita nostettiin helmikuun aikana keskimäärin kolmen kappaleen viikkovauhtia. Ennen helmikuun "kannevyöryä" Hedman Partnersin välityksellä markkinaoikeuteen oli viety vain kolme juttua, joista kaksi saatiin sovittua ennen tuomioistuinkäsittelyä.
Markkinaoikeuden kautta haettavat korvaussummat ovat Karin mukaan useita satasia korkeammat kuin mitä oikeudenomistajat pyysivät aikaisemmin kirjeitse. Kirjeitä on lähetetty pelkästään viimeisen kymmenen kuukauden aikana yli 10 000 kappaletta, joten tähän mennessä tapauksista vain noin promille on menossa oikeuteen. Muissa tapauksissa on joko suostuttu kirjeitse vaadittuun korvaussummaan tai kirje on jätetty kokonaan huomioimatta.
Oikeuteen asti menevissä tapauksissa on riskinä joutua maksamaan vastapuolen oikeudenkäyntikulut. Lisäksi hävinnyt osapuoli voi joutua maksamaan markkinaoikeuden 2000 euron käsittelymaksun.
Ensimmäinen Hedman Partnersin liikkeelle laittamaan "kirjeaaltoon" liittyvä oikeudenkäynti alkaa markkinaoikeudessa tänä keväänä.

Lue myös nämä
Tägit
piratismi tekijänoikeus Hedman Partners Turre Legal
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.