82-vuotiasta syytetään piratismista – Sai korvausvaatimuskirjeen

Manu Pitkänen
15. helmikuuta, 2016 10:48

Keski-Englannissa asuva 82-vuotias Patricia Drew on isoisoäiti, mutta hän on tekijänoikeuksien valvontaa varten perustetun TCYK-yhtiön mukaan myös piraatti. TCYK vaatii Drew'lta 600 punnan korvausta, koska hänen väitetään jakaneen laittomasti The Company You Keep -nimistä (TCYK) elokuvaa keväällä 2013.
Drew'lta kirjeitse perittävä korvaussumma tuo mieleen suomalaiset pornokirjeet, joissa väitetyn tekijänoikeusloukkauksen sovittelemiseksi ehdotetaan 600 euron korvaussumman maksamista. Mikäli summaa ei maksa, saatetaan tapauksen käsittely viedä oikeuteen, jossa maksettavaksi voi tulla vieläkin suurempi summa. Suomessa kirjeisiin reagoimattomat henkilöt eivät ole vielä joutuneet oikeuteen, mutta muutamissa tapauksissa kanne on valmisteilla.
82-vuotias Patricia Drew sai ensimmäisen uhkakirjeen marraskuussa 2015, mutta toinen kirje tuli postilaatikkoon jo tammikuussa 2016. Sukulaisten mukaan on selvää, ettei Drew ole ikinä käyttänyt tiedostonjakopalveluita, joten syytökset ovat hänen kohdalla perusteettomia. On mahdollista, että joku ulkopuolinen on jakanut verkossa tiedostoja käyttämällä Drew'n Wi-Fi-yhteyttä.

Lue myös nämä
Tägit
piratismi BitTorrent Hedman Partners
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.