Netflix aloittaa VPN-estot – Menetelmä tuskin kovin tehokas

Manu Pitkänen
23. tammikuuta, 2016 11:29

Netflix ilmoitti viime viikolla ryhtyvänsä toimenpiteisiin, joilla kitketään aiempaa aktiivisemmin maarajoitusten kiertoon käytettyjä menetelmiä. Esimakua tästä on saatu jo Australiassa, jossa operoiva VPN-palveluntarjoaja uFlix kertoo Netflixin alkaneen blokkaamaan joitakin sen käyttäjiä.
Netflix näyttää kitkevän VPN-palveluiden ja välityspalvelimien käyttöä yksinkertaisen IP-eston avulla: Netflix seuraa palveluntarjoajien käyttämiä IP-osoitteita ja lisää niitä tarpeen vaatiessa omalle estolistalleen. Menetelmä ei ole välttämättä kovin tehokas, sillä palveluntarjoajat voivat halutessaan vaihdella IP-osoitteitaan ja olla näin aina askeleen edellä Netflixiä. Ainakin TorGuard on luvannut toimia näin.
Tosin on myös aiheellista pohtia, että onko Netflix todellisuudessa erityisen kiinnostunut estämään VPN-palveluita. Suoratoistopalvelulle voi hyvin riittää, että se on tekevinään maarajoitusten kierrolle jotakin – näin elokuvastudiot pysyvät tyytyväisinä ja Netflix saa oikeuden esittää elokuvia ja TV-sarjoja palvelussaan.

Lue myös nämä
Tägit
VPN Netflix suoratoisto
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.