Suomalaisen Flixmoren kehittäjä Tiville: Palvelu on laillinen

Manu Pitkänen
21. tammikuuta, 2016 12:47

Suomalainen suoratoistopalvelu Flixmore on herättänyt paljon keskustelua ja uutiskynnyksen se rikkoi eilen. Palvelua on pidetty laittomana, sillä se tarjoaa uutuuselokuvia täysin ilmaiseksi. Flixmoren toimintaperiaate ei ole ollut kuitenkaan selvä, mutta palvelun perustaja on nyt raottanut salaisuuden verhoa.
Flixmoren kehittänyt Mikko Vapaavuori kertoo Tiville, että palvelu ei itse "hostaa" näyttämiään elokuvia, vaan sisällöt tulevat pääosin 123Movies-nimisestä palvelusta. Elokuvat eivät välttämättä ole 123Movies-palvelunkaan palvelimilla, vaan sisältöjä aggregoidaan muualta. Vapaavuoren mukaan suurin osa elokuvista löytyy Googlen palvelimilta, esimerkiksi YouTubesta.
Palvelu sisältää nyt tiedon mistä lähteestä elokuva on peräisin.
Vapaavuoren näkemyksen mukaan hän ei toimi tekijänoikeuslainvastaisesti, koska hän vain tarjoaa linkkejä muualla jaossa oleviin tiedostoihin.
Upotteiden sisällyttäminen verkkosivuille on todettu EU:n tuomioistuimen taholta lailliseksi, vaikka upotteessa oleva sisältö olisikin ladattu verkkoon alun perin ilman oikeudenomistajan lupaa.

Lue myös nämä
Tägit
suoratoisto Flixmore
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.