Suomalaisilta estetään pääsy Yhdysvaltojen Netflixiin

Manu Pitkänen
14. tammikuuta, 2016 20:04

Netflix kertoi vähän aika sitten laajentumisesta 130 uuteen maahan. Palvelu on saatavilla lähes jokaisessa maassa, merkittävimpänä poikkeuksena Kiina. Samoista sisällöistä Netflixin käyttäjät ympäri maailmaa eivät kuitenkaan pääse nauttimaan.
Netflixin nykyiset käyttäjät ovat varmasti hyvin tietoisia siitä, että palvelun sisältötarjonta eroaa hyvin voimakkaasti markkina-alueittain. Suomen Netflixistä voi puuttua paljon sellaisia elokuvia, jotka näkyvät Yhdysvaltojen Netflixissä. Erot sisältövalikoimissa on houkutellut Netflixin käyttäjiä ohjaamaan verkkoliikenteensä VPN:n tai välityspalvelimien kautta, jolloin Netflix luulee katsojan olevan esimerkiksi Yhdysvalloissa vaikka elokuvaa katsottaisiinkin Pihtiputaalla.
Kiertomenetelmät ovat vastoin Netflixin käyttöehtoja, mutta niitä vastaan ei ole taisteltu erityisen aktiivisesti. Tämä on kuitenkin muuttumassa lähiaikoina, kertoo Netflixin sisältöjakelupomo David Fullagar. Palvelu aikoo ottaa käyttöön uusia ratkaisuja, jotka vähentävät georajoitusten kiertämiseen tarkoitettujen menetelmien tehokkuutta.
Fullagarin mukaan Netflix haluaisi tarjota käyttäjilleen saman sisällön kaikkialla maailmassa. Sisältöjen lisenssiehdot ovat kuitenkin peräisin ajoilta, jolloin Netflixin kaltaista globaalia jakeluverkkoa ei ollut olemassa. Netflix ei tällä hetkellä voi muuta kuin noudattaa lisenssiehtoja.

Lue myös nämä
Tägit
VPN Netflix suoratoisto
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.