YouTubeen tulossa tuki HDR-videoille

Manu Pitkänen
9. tammikuuta, 2016 10:09

CES-messujen perusteella HDR-videoista tulee tämän vuoden aikana iso trendi. Suurimmat TV-valmistajat (esim. Sony, Samsung ja LG) esittelivät läjäpäin HDR-yhteensopivia 4K-televisioita. Lisäksi YouTube on kertoi lisäävänsä tuen HDR-videoille palveluunsa vielä tämän vuoden aikana.
Netflix kertoi jo viime vuoden puolella tukevansa HDR-sisältöjä ja kuvaavansa omia tuotantojaan kyseistä tekniikkaa hyödyntäen. Netflixin tärkeimpiin kilpailijoihin Yhdysvalloissa kuuluva Amazon Prime Instant Video kertoi myös jo viime kesänä tukevansa HDR-videoita. YouTubeenkin tuki on tulossa "pian", joten palvelujen tuesta HDR-sisältöjen katselu ei jää kiinni.
Palveluihin pitää siis enää saada HDR-sisältöä. Tämän voidaan ajatella Amazonin ja Netflixin tapauksessa lähtevän liikkeelle nopeasti, koska niillä on myös omaa sisällöntuotantoa ja ne ovat jo julkaisseet HDR-yhteensopivaa tuotantoa. Netflixin valikoimista löytyy Marco Polo ja Amazon tarjoaa taas Mozart in the Jungle -sarjan ensimmäisen tuotantokauden HDR-yhteensopivana.

Robert Kyncl just casually announced YouTube will support HDR video. #CES2016 pic.twitter.com/GWMM72RGQb

-- Pete Pachal (@petepachal) 8. tammikuuta 2016

Lue myös nämä
Tägit
YouTube Amazon Netflix Amazon Instant Video HDR Dolby Vision Amazon Prime Amazon Prime Video
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.