Dell esitteli unelmanäytön - 4K, OLED ja 120 Hz

Panu Roivas
6. tammikuuta, 2016 22:22

OLED-paneeleita ollaan nähty jo vuosien ajan kännyköissä ja kalleimmissa televisioissa, mutta PC-puolen näytöt ovat antaneet odottaa itseään - tähän asti. Dell on esitellyt CES-messuilla tulevaa 30" 4K OLED -näyttöä, joka toimii myös 120 Hz virkistystaajuudella.
Dell UP3017QD on spekseiltään epäilemättä monen unelmanäyttö, mutta se jäänee useimmille unelmaksi hintalapun perusteella, sillä suositushinnaksi on annettu vaatimattomat 4 999 dollaria.
Näytön vasteajaksi mainitaan 0,1 millisekuntia, ja kontrastiksi 400 000 : 1. OLED-paneelin etuna on myös ohuus, sillä näyttö on reunoilta alle puolen tuuman paksuinen. Näytössä on myös USB C-tyypin liitin, mikä toimii näyttöliitäntänä läppärin kanssa, ja se pystyy samalla myös lataamaan läppäriä liitännän kautta.
OLED-paneeleita ei ole aikaisemmin käytetty PC-näytöissä kuvan kiinni palamisen takia, mutta Dellin mukaan uudessa mallissa on käytössä pikseleitä virkistävä algoritmi, ja se myös sammuttaa itsensä kun näyttöä ei käytetä. OLED-paneelille luvataan 100% AdobeRGB-väriavaruus ja se kattaa myös 97.8% DCI-P3 -väriavaruudesta, joka käytetään tällä hetkellä vain elokuvatuotannossa.
Dellin unelmanäyttö tulee myyntiin maaliskuun lopussa, mutta useimmat jäänevät todennäköisesti odottamaan sen kilpailijoita. Ensimmäiset 4K-mallit maksoivat vielä pari vuotta sitten tuhansia euroja, mutta nyt niitä saa jo kohtuuhintaan. Toivon mukaan näin käy myös OLEDille.

Lue myös nämä
Tägit
näyttö OLED Dell UP3017Q
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.