Poliisi testaa haalarikameroita – asiakaskohtaamisesta videotodiste

Manu Pitkänen
16. joulukuuta, 2015 15:34

Google Glassin ja älykellojen myötä päälle puettava teknologia (wearable) on ollut kovassa huudossa teknologiasektorilla. Helsingin poliisikin on huomannut trendin, sillä poliisilaitos on ottamassa koekäyttöön haalarikamerat.
Haalarikamerat ovat käytännössä GoPro-tyylisiä toimintakameroita, jotka kestävät kolhuja ja erilaisia sääoloja. Kameroilla on tarkoitus kuvata "asiakastilanteita" ja saatua videomateriaalia voidaan käyttää hyödyksi tapausten selvittämisessä. Videot kuitenkin tuhotaan työvuoron päätteeksi, mikäli niiden säilyttämiselle ei ole erityitä tarvetta.
Yhden Revealin kehittämän kameran hintalapuksi tulee Helsingin Sanomien mukaan 650 euroa. Full HD -videota yhdelle 32 gigatavun muistikortille pitäisi mahtua Revealin mukaan kahdeksan tuntia ja 58 minuuttia, mikä periaatteessa pitäisi riittää yhdelle työvuorolle vaikka kamera olisi kokoajan päällä. Ulkoisen akun kanssa virtaa kuvaukseen riittää kahdeksaksi tunniksi.
Videomateriaali on salattu Revealin kameroissa, joten vaikka laite häviäisi, ei sisällön pitäisi päätyä vääriin käsiin.

Poliisin vartalokamera koekäytössä Helsingissä

Helsingin poliisilaitos ottaa testikäyttöön ns. BodyCamin eli kenttäpoliisin haalariin kiinnitettävän vartalokameran. Kameran on tarkoitus auttaa poliisia yleisen järjestyksen ja turvallisuuden valvonnassa. Samantyyppiset kamerat ovat käytössä jo mm. Iso-Britanniassa. Kamera kuvaa käytännössä sen, minkä poliisin silmäkin näkee koko ajan.

Julkaissut Helsingin poliisilaitos 16. joulukuuta 2015

Lue myös nämä
Tägit
poliisi digikamera kamera kamerat puettava teknologia GoPro wearable
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.