Pornokirjeistä huijauskirjeisiin – Älä lankea tähän maksuvaatimukseen

Manu Pitkänen
14. joulukuuta, 2015 10:27

Viihdelehti Seiskan mukaan Suomessa on alkanut liikkua väärennettyjä korvausvaatimuskirjeitä, joissa saajan väitetään olevan epäiltynä aikuisviihteen laittomasta levittämisestä. Väärennettyjä kirjeitä lähetetään ainakin Adultia Oy:n nimissä, joka on ollut asianajotoimisto Hedman Partnersin tavoin aktiivinen korvauskirjeiden lähettäjä.
Väärennetty kirje on jäljennetty hyvin tarkasti Adultian itse lähettämien kirjeiden mukaisesti, joten saajan on ensivilkaisulla vaikea sanoa, että onko kyseessä aito kirje vai ei. Huijauksen tavoitteena on saada vastaanottaja valitsemaan helpoin sovittelureitti, eli maksaa vaadittu 600 euron summa. Pyydettyä korvausta ei tule kuitenkaan maksaa mikäli et ole syyllistynyt luvattomaan jakamiseen ilmoitettuna ajankohtana.
Kirjeeseen on eksynyt muutamia kirjoitusvirheitä, mikä saattaa herättää epäilyksiä kirjeen alkuperästä (esimerkiksi "yhteystietonnen", "teleopraattoriltanne", "velvottamana" ja "hyvitystö").
Yle kertoi tänä syksynä myös tapauksesta, jossa TTVK oli lähettänyt korvausvaatimuskirjeen hausjärveläiselle perheelle. Perhe onnistui kuitenkin todistamaan syyttömyytensä ja myöhemmin selvisi, että kirje oli lähetetty väärälle henkilölle.

Lue myös nämä
Tägit
tekijänoikeus Adultia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.