Suoratoisto kaapannut huiman osan koko latausliikenteestä

Matti Robinson
7. joulukuuta, 2015 23:53

Ei varmaan ole yllätys, että suoratoistovideo on suurin tietoliikennekaistan kuluttaja vuonna 2015. Mutta kuinka paljon liikenteestä oikeasti kuuluu Netflixin, Spotifyn ja YouTuben kaltaisille tahoille?
Todella paljon.
Verkkoyhtiö Sandvinen mukaan erityisesti latausliikenne on pääosin peräisin suoratoistopalveluista. Tutkimuksen mukaan peräti 70 prosenttia kaikesta ladattavasta datasta on niin kutsuttua reaaliaikaista viihdettä (real-time entertainment). Kokonaisliikenteestäkin osuus on 65 prosenttia.
Leijonanosan suoratoistokaistasta vievät videopalvelut, jotka vaativat merkittävästi enemmän kaistaa kuin musiikkipalvelut. Yli puolet koko latausdatasta koostuu kahden suoratoistojätin, Netflixin ja Youtuben, datasta. Lähetysmäärästä puolestaan 28 prosenttia koostuu BitTorrent-liikenteestä ja Netflix on toinen vain kuuden prosentin osuudella.
Tutkimuksen tietoihin on laskettu vain kiinteät yhteydet eli esimerkiksi perinteiset kotinetit Yhdysvalloissa. Tämä selittää varsinkin Netflixin valtavan suurta (37%) osuutta koko latausliikenteestä.


Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.