Google vastaa huhuihin: Android ei korvaa Chrome OS:ää

Manu Pitkänen
3. marraskuuta, 2015 10:57

Googlella Androidin ja Chrome OS:n kehitystä luotsaava Hiroshi Lockheimer yrittää tuoreessa blogikirjoituksessaan rauhoitella markkinoita Wall Street Journalin liikkeelle laittaman huhun takia. Lehden mukaan Googlen suunnitelmissa olisi Chrome OS:n yhdistäminen Androidiin.
Käytännössä käyttöjärjestelmien yhdistäminen tarkoittaisi sitä, että Androidista tulisi Googlen käyttöjärjestelmä myös tietokoneissa. Sitä se on jo kaikissa muissa laitteissa älykelloista televisioon (ja tulevaisuudessa autotkin voidaan lisätä listaan). Chrome OS on tuntunut Androidin rinnalla hieman irtonaiselta hankkeelta, joten yhdistäminen kävisi monella tapaa järkeen.
Lockheimerin mukaan Google on yhdistellyt ja tulee yhdistämään jatkossakin käyttöjärjestelmien parhaita puolia toisiinsa, mutta hän kiistää suunnitelmat Chrome OS:n hylkäämisestä. Tiedon kiistäminen on liiketoiminnallisesti järkevää, sillä tiedot käyttöjärjestelmän hylkäämisestä voivat vaikuttaa pahastikin kuluttajien käyttäytymiseen, mutta myös tietokonevalmistajat voivat karsastaa alustaa.

Lue myös nämä
Tägit
Android Google Chrome Google ChromeOS Chromebook
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.