Windows 10 ladataan tietokoneisiin automaattisesti ensi vuonna

Manu Pitkänen
30. lokakuuta, 2015 12:15

Microsoft aikoo määritellä Windows 10 -käyttöjärjestelmäpäivityksen "suositelluksi" ensi vuoden alussa, kertoo ohjelmistoyhtiön käyttöjärjestelmäpäällikkö Terry Myerson The Vergelle. Määritysmuutoksen seurauksena Windows 10 ladataan automaattisesti useisiin Windows 7- ja 8.1-järjestelmiin.
Automaattisen latauksen lisäksi päivityksen asennusta ehdotetaan näkyvästi käyttäjälle, joka voi halutessaan kuitenkin kieltäytyä siitä. Kieltäytymisen jälkeen ehdotusta ei enää esitetä, joten kyselystä ei tule pysyvää "riesaa". Tähän saakka Microsoft on tiedottanut näkyvästi Windows 7- ja 8.1-käyttäjille saatavilla olevasta Windows 10 -asennuksesta, mutta tiedostoja ei ole kuitenkaan ladattu järjestelmään ilman käyttäjän hyväksyntää.
Aikaisempaa aggressiivisemman strategian tavoitteena on luonnollisesti maksimoida ihmisten siirtyminen uuden alustan pariin. Windows 10:een voi halutessaan päivittää ilmaiseksi ensi kesään saakka (29. heinäkuuta 2016). Myerson ei halunnut kommentoida miten Windows 10 -päivityksen kanssa menetellään vuoden määräajan umpeutumisen jälkeen.

Lue myös nämä
Tägit
Windows 7 Windows Microsoft Windows 8 Windows 8.1 Windows 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.