Komponenttitoimittajat: iPad Pro -tilaukset odotettua pienemmät

Matti Robinson
27. lokakuuta, 2015 20:37

Apple aloittaa uuden iPadin myynnin ensi kuussa. Teknisesti ylivoimaisesti paras ja hinnaltaan selkeästi muita iPad-malleja kalliimpi iPad Pro saapuu myyntiin, mutta ei kenties muiden iPad-mallien volyymillä.
DigiTimes kertoo komponenttitoimittajien tietoihin viitaten, että Apple on tilannut alle 2,5 miljoonaa iPad Pro -laitetta. Näillä laitteilla yhtiön tulee pärjätä vuoden loppuun asti, mukaanlukien joulumyynti. Ensi vuoden alun tilauslukemat ovat puolestaan odotetusti joulumyyntiä alhaisemmat.
Ilmeisesti Apple on ottanut varovaisen linjan uuden iPad-mallin suhteen, joka on varmasti hyvä ratkaisu, sillä korkea hinta tulee monilla esteeksi. Suomen hintoja ei ole vielä julkistettu, mutta alkaen-mallin hinta on Yhdysvalloissa 799 dollaria, kun iPad mini 4 on 399 dollaria ja iPad Air 2 499 dollaria. Lisäksi Applella on myynnissä vielä edullisemmat vanhat mallit: iPad Air ja iPad mini 2.
Applen tarjonta tablettirintamalla on nyt niin laaja, että edes hittituotteena iPad Prolta on vaikea odottaa liikoja. Kyseessä on myös uudenlainen tuote Applelle – joskaan irtiotto ei ollut aivan hurjimpien huhujen mukainen – joten varovainen tahti alkuun on lienee paikallaan. On vaikea sanoa miten liki 13 tuumainen tabletti löytää tiensä kuluttajien käsiin.
On myös huomioitavaa, että tablet-markkinat ovat hiipuneet huippuvuosista ja iPadien tuottavuus tipahti melkoisesti viimevuotisesta. Varmasti myöskään taloudellinen tilanne ei nosta korkeahintaisen tabletin ennusteita.

Lue myös nämä
Tägit
Apple tabletit Apple iPad iPad Pro Apple iPad Air 2 Apple iPad mini 4
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.