Digitoday: Kiristyskirjeitä vastaan niskuroineet haastetaan oikeuteen

Manu Pitkänen
23. lokakuuta, 2015 15:06

Asianajotoimisto Hedman Partnersin lähettämät "pornokiristyskirjeet" ovat olleet keskustelunaiheena vuodesta 2013 lähtien, mutta nyt tarinankerronnossa ollaan siirtymässä sanoista varsinaisiin tekoihin. Asianajotoimisto on nimittäin haastamassa kirjeisiin reagoimattomat tai syyllisyytensä kiistäneet oikeuteen. Asiasta uutisoi Digitoday.
Kirjeissä asianajotoimisto on yleensä pyytänyt 600 euron korvausta vertaisverkossa luvattomasti jaetusta sisällöstä. Korvaussumma on sitä korkeampi, mitä useampaa sisältönimikettä on loukattu. Oikeudessa nämä korvaussummat eivät kuitenkaan riitä, vaan jos kieltäytyi sovittamasta asiaa kirjeen perusteella, vaaditaan oikeusteitse 1500 euroa tai jopa 10 000 euron korvausta. Tähän päälle tulee mahdolliset oikeudenkäyntikulujen korvaukset.
Asianajaja Joni Hatanmaa kertoo Digitodaylle, että tulevista oikeustapauksista pyritään luomaan esimerkkejä myöhemmin eteen tuleville samankaltaisille tapauksille. Esimerkeillä pyritään luomaan pelote, että yhdenkin tiedoston jakajalla on yhtä suuri riski jäädä kiinni kuin suurempia määriä jakaneilla. Retoriikka kuulostaa erehdyttävän paljon TTVK:n strategialta.
Hedman Partnersin tarkoituksena on aloittaa käräjöinti muutamalla tapauksella ja skaalata toimintaa sen jälkeen.

Lue myös nämä
Tägit
BitTorrent tekijänoikeus Hedman Partners
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.