YouTubesta tulee kuukausimaksullinen versio – YouTube Red

Manu Pitkänen
22. lokakuuta, 2015 10:53

YouTube pyörii mainosrahan ansiosta, mutta viime vuonna Google päätti kokeilla myös tilauspohjaista mallia musiikkipalveluna tarjoilun YouTube Music Keyn muodossa. Nyt Google vie kokeilun askeleen pidemmälle tarjoamalla YouTubesta kuukausimaksullisen version, YouTube Redin.
Noin kympin kuukausimaksua vastaan käyttäjä saa käytännössä kolme etua: mainoksettoman (ja siten keskeytyksettömän) käyttökokemuksen, mahdollisuuden tallentaa videoita offline-katselua varten ja videoiden taustakuuntelun. Myöhemmin ensi vuonna Redin käyttäjät pääsevät myös katsomaan vain heille tarkoitettuja sisältöjä, joita YouTube-tähdet parhaillaan tuottavat.
YouTube Redin käyttöoikeudet ulottuvat myös uusiin YouTube Gaming- ja YouTube Music -sovelluksiin. YouTube Red avataan Yhdysvalloissa 28. lokakuuta ja halukkaat pääsevät kokeilemaan sitä kuukauden ilmaiseksi.
Kuten alla olevasta promovideosta nähdään, palvelu on suunniteltu niille ihmisille, jotka käyttävät YouTubea etupäässä mobiililaitteilla (älypuhelimella ja tabletilla). Tietokonetta videolla ei nähdä kertaakaan.

Lue myös nämä
Tägit
YouTube YouTube Music Key YouTube Gaming YouTube Red
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.