Chromecast-tuki toteutumassa odotetuimmalle musiikkisovellukselle

Matti Robinson
19. syyskuuta, 2015 9:08

Televisiotikku Chromecast on ollut valtaisan suosittu myyntiartikkeli Googlelle. Kalifornialaisyhtiö on myynyt tähän mennessä arviolta 20 miljoonaa kappaletta tätä HDMI-liitettävää donglea ja uudet huhut kertovat, että tulossa on myös toisen sukupolven versio.
Sovellustuki on kuitenkin vielä kovin vajaavainen, vaikka tärkeimpinä muun muassa YouTube ja Netflix ovatkin tuettuja. Seuraavaksi on tulossa tuki yhdelle mobiililaitteiden suosituimmista sovelluksista ja musiikkisovellusten ykköselle Spotifylle, kertovat vuodetut dokumentit.
Vuodettujen tietojen mukaan Google esittelee vielä tämän kuun aikana uuden laitteen lisäksi tuen uusille sovelluksille, joista yksi valovoimaisimmista on ehdottomasti Spotify. Googlen telkkaritikku tukee jo tietysti Google Play Musicia, mutta ilmeisesti yhtiö ei ole rajoittamassa sovellusvalikoimaa tukeakseen omia sovelluksia.
Spotify on kertonut aiemmin, ettei ole kiinnostunut Chromecast-tuesta, mutta ilmeisesti oman Connect-alustan kanssa suosio ei ole ollut halutunlaista, joten yhtiö on päättänyt lisätä tuen Chromecastille. Chromecast-tuen puuttuminen huomioitiin myös vertailussamme, jossa kilpailija Deezeriltä ominaisuus puolestaan jo löytyi.

Lue myös nämä
Tägit
Spotify Chromecast
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.