Microsoft lataa Windows 10:n tietokoneellesi "vaikka väkisin"

Manu Pitkänen
11. syyskuuta, 2015 15:16

Microsoft aloitti hyvissä ajoin kesällä markkinoimaan Windows 10:tä PC-käyttäjille ilmestynellä päivitysohjelmalla, josta pystyi varmistamaan pääsyn uuteen käyttöjärjestelmään ensimmäisten joukossa.
Kaikkia ilmainenkaan päivitys ei kiinnosta ja osa haluaa odotella hyvän tovin muiden kokemuksia, ennen kuin päivittää tietokoneensa käyttöjärjestelmän. Siksi monet ovat varmasti jättäneet reagoimatta Windows 10 -päivitysilmoituksiin. Microsoftia tämä ei ole kuitenkaan haitannut, vaan muutamien käyttäjäraporttien mukaan ohjelmistojätti on puskenut päivityksen sellaisillekin käyttäjille, jotka eivät ole vielä halunneet lunastaa oikeuttaan ilmaispäivitykseen.
Microsoft on siis ladannut vastoin käyttäjän tahtoa Windows 10:n asennustiedostot $Windows.~BT-nimiseen kansioon. Se on varsin ikävä yllätys jos tallennustila on muutoinkin niukilla tai käytössä olevassa nettiyhteydessä on datarajoituksia. Tiedostojen latauksen lisäksi käyttäjät ovat kertoneet Windowsin alkaneen ehdotella käynnistymisten yhteydessä Windows 10:n asentamista.
Microsoftilta saadun kommentin mukaan Windows 10 ladataan käyttäjille, mikäli he ovat asettaneet Windows Updaten päivityslataukset automaattisiksi.

Lue myös nämä
Tägit
Windows 7 Windows käyttöjärjestelmät Microsoft Windows 8 Windows 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.