Järjestelmässäsi voi olla gigatavuja ei-toivottuja Windows 10 -tiedostoja, näin pääset eroon

Matti Robinson
11. syyskuuta, 2015 23:37

Microsoftin Windows Update -sovellus lataa suhteellisen aggressiivisesti tiedostoja valmiiksi, jotta tietoturva- ja muut päivitykset ovat käyttäjän asennettavissa mahdollisimman nopeasti. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että Microsoft on kenties hieman liian herkkä lataamaan Windows 10:n päivitystietoja päivittämättömille koneille.
Yhtiöstä on vahvistettu The Inquirerille, että Windows Update lataa Windows 10 -päivityksen tiedostoja "varmuuden vuoksi" ennen kuin käyttäjä on edes varannut päivitystä. Jos kyseessä olisi megatavujen kokoinen päivitysasentaja, niin ongelmaa ei todennäköisesti olisi, mutta tietojen mukaan tiedostot voivat viedä useita gigatavuja – arvioiden mukaan 3,5 - 6 gigatavua.
Onneksi tiedostoista ja jopa automaattisesti lataamisesta pääsee eroon. Ghacks on listannut helpot ohjeet, joilla pääsee eroon Windows 10 -tiedostojen lataamisesta. Mikäli haluaa päästä eroon myös gigatavuja käyttävistä tiedostoista, niin AddictiveTipsillä on apu ongelmaan.
Käytännössä tiedostot voi poistaa Windows-aseman $WINDOWS.~BT-kansiosta, mutta mikäli päivityksiä ei poista Windows Updatesta, niin ne ladataan takaisin. AddictiveTips kertoo eliminoimaan KB3035583-päivityksen ja Ghacks puolestaan myös 2952664 ja 3021917 (Windows 7) tai 2976978 (Windows 8) -päivitykset.
Yksi tapa päästä ongelmasta eroon on tietysti päivittää Windows 10:een, joka on useimmille suositeltava käyttöjärjestelmäpäivitys. Windows Updaten toiminnasta johtuen päivitys onkin jo käytännössä koneellasi.

Lue myös nämä
Tägit
päivitys Microsoft tietokoneen päivitys ohjelmistopäivitys Windows 10 Windows Update
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.