Windows 10:ssä on ärsyttävä "ominaisuus" – tällä tavalla sen voi korjata

Manu Pitkänen
7. syyskuuta, 2015 18:06

Arjen pienet ärsyttävät yksityiskohdat voivat alkaa nyppiä todenteolla, varsinkin jos ne toistuvat tarpeeksi monta kertaa. Windows 10 -käyttäjilläkin on jo saattanut tulla yksi ärsytyksen aihe vastaan.
Muutamat Windows 10:een päivittäneet käyttäjät ovat nimittäin ihmetelleet käyttöjärjestelmän ilmoitusikkunan käyttäytymistä. Jos olet siirtämässä tiedostoa kansioon, josta löytyy jo samanniminen vastaava tiedosto, pyytää järjestelmä tällöin lisäohjeita suoritukselle (korvataanko vanha tiedosto uudelle vai säilytetäänkö molemmat tiedostot).
Tällaisen jatkotoimenpiteitä vaativat ilmoitukset toivoisi lävähtävän näytölle, jotta toimiin voisi tarttua saman tien. Windows 10:ssä tämä ikkuna ilmestyy jostain syystä taustalle muiden ikkunoiden taakse, jolloin käyttäjä ei välttämättä edes huomaa tiedoston siirtämisestä syntynyttä konfliktia.
Sama vika on ilmennyt aikaisemmissakin Windows-versioissa (etenkin 7:ssa ja 8:ssa). Mitään universaalia korjausta ongelmaan ei tunnu olevan, mutta monille seuraava rekisterimuutos on kuitenkin auttanut.

  1. Avaa rekisterieditori (suorita komento regedit)
  2. Navigoi seuraavaksi polkuun: HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktop
  3. Muokkaa rekisterimerkintää ForegroundLockTimeout ja aseta sen arvoksi 0. Ennen muutoksia, muista varmuuskopioida rekisteri kaiken varalta.
  4. Tallenna muutokset ja käynnistä tietokone uudelleen


Lue myös nämä
Tägit
Windows käyttöjärjestelmät Windows 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.