Netflix-pomo paljasti miksei palvelussa ole offline-katselua

Matti Robinson
7. syyskuuta, 2015 23:06

Netflixin tuotejohtaja Neil Hunt vieraili Gizmodo UK:n haastattelussa IFA-messujen yhteydessä ja valotti yhtiön tulevaisuutta. Yksi Gizmodon esittämistä kysymyksistä koski offline-käyttöä, joka on ollut pitkän aikaa käyttäjien toivelistalla.
Elokuvien lataus palvelusta, joka toimii suoratoistopalveluna ei ole todellakaan tuulesta temmattu. Amazon, joka pyrkii Prime-palvelulla kilpailemaan Netflixiä vastaan, toi ominaisuuden saataville aiemmin hiljattain. Hunt kertoi haastattelussa, että ei pidä ominaisuutta kovin hyvänä ja sen puutteeseen on hyvät syyt.
Huntin mukaan Amazon Primen kaltainen latausmahdollisuus monimutkaistaa käyttöä, kun videon katsomista varten täytyykin muistaa ladata ohjelma sekä hankkia ja määrittää sille tallennustila. Suoratoistojätti varjeleekin helppokäyttöisyyttä, ja Hunt muistuttaa, että monipuolisuus ei ole aina hyvästä: joskus asiakas ei valitse mitään, jos valikoima on liian laaja tai monimutkainen.
Vaikka Netflix-pomon selitykset vaikuttavat hieman köykäisiltä, niin niissä piilee varmasti totuus. Netflix on varsin yksinkertainen palvelu, joka haluaa tarjota yksinkertaisen tavan katsoa sisältöä – ja jatkaa katsomista. Yhtiöllä on myös vahva perinne, kuten myös kilpailija Amazonilla, testata muutoksia erittäin tarkasti. Tästä syystä esimerkiksi puolikkaita tähtiä ei voi antaa, sillä ne vähensivät yli 10 prosenttia annettujen arvostelujen määrää Netflixin kokeilussa.
Hunt jättää asian tulevaisuuden osalta avoimeksi sanomalla, että Netflix voi helposti tuoda latausmahdollisuuden, jos sellaiselle nähdään suurta kysyntää tai jos Amazonin esimerkki osoittautuu hyväksi.

Lue myös nämä
Tägit
Amazon Netflix suoratoisto Amazon Prime
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.