PC-pelaajat kuluttavat tolkuttomasti sähköä

Panu Roivas
6. syyskuuta, 2015 21:26

PC-pelaaminen elää ja voi hyvin, vaikka muu PC-myynti onkin takkuillut jo vuosia. Uusimpien arvioiden mukaan PC-pelien myynti ohittaa konsolipelien myynnin ensi vuoden loppuun mennessä. Pelimyynnin arvioideen nousevan 29 miljardin dollarin tasolle, mutta samalla tämä PC-pelaamisen renesanssi tarkoittaa myös sähkönkulutuksen selvää kasvua.
Tutkimuksen mukaan tehokkaaat peli-PC:t ovat nopeiten kasvava pelialusta tällä hetkellä, ja pelikoneet käyttivät kollektiivisesti arviolta 75 terawattituntia sähköä vuonna 2012. Tämä on arviolta 20% kaikkien tietokoneiden kulutuksesta, vaikka itse pelikoneiden osuus on vain n. 2,5%. Nykyisellä tahdilla kulutus tulee tuplaantumaan vuoteen 2020 mennessä.


Keskiverto peli-PC käyttää jo 1 400 kWH sähköä vuodessa, mikä on arviolta 10 kertaa pelikonsoleita enemmän. PC-pelaajat käyttävät myös noin 4,4 tuntia vuorokaudessa pelaamiseen. Tutkimuksen mukaan pelikoneiden tehosyöppöyttä pystyttäisiin tiputtamaan jopa 75% käyttämällä energiatehokkaampia komponentteja. Asiaa ajamaan onkin pystytetty Greening the Beast -sivusto, joka opastaa pelaajia energiatehokkaamman raudan iloista.

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.