Poliisi pidätti kaksi miestä – antoivat vinkkejä tietokone-ohjelman käyttöön

Manu Pitkänen
20. elokuuta, 2015 15:17

Tanskan poliisi on taas etsinyt rikollisia netistä ja tällä kertaa sen haaviin on jäänyt kaksi miestä, jotka pyörittivät sivustoja, joissa annettiin vinkkejä Popcorn Time -sovelluksen käyttöön.
Popcorn Time on viime vuonna julkaistu suoratoistosovellus, jonka kautta voi katsella BitTorrent-verkossa jaettavia elokuvia sekä TV-ohjelmia samaan tapaan kuin Netflixilläkin. Helppokäyttöisyytensä ansiosta sovellus sai pian itselleen liikanimen "piraattien Netflix".
Sovelluksen käyttäjä voi katsella elokuvaa latauksen aikana, mutta sen lisäksi hän tulee samalla jakaneeksi elokuvaa muille käyttäjille. Tiedostojen jakaminen takia sovelluksen käyttö on monessa maassa laitonta.
Kiinniotettuja tanskalaismiehiä ei kuitenkaan epäillä tiedostojen luvattomasta jakamisesta. Heidän ylläpitämillään sivuilla (Popcorntime.dk ja Popcorn-time.dk) ei jaeta elokuvia tai mitään muutakaan viihdettä, eikä sivustoilta löytynyt edes Popcorn TIme -sovellusten kopioita. Nettisivuilla annettiin vain vinkkejä Popcorn Timen käyttöön. He ovat voineet kuitenkin syyllistyä avunantoon tekijänoikeusrikokseen.

Lue myös nämä
Tägit
piratismi BitTorrent Popcorn Hour suoratoisto Popcorn Time Time4Popcorn
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.