Windows 10 ohitti jo Applen OS X 10.10:n?

Matti Robinson
17. elokuuta, 2015 20:05

Windows 10 on ollut nyt markkinoilla noin kolme viikkoa ja yleisesti vastaanotto on ollut varsin positiivista – varsinkin huomioon ottaen edellisversion murska-arviot. Uuden käyttöjärjestelmän asennusmäärät eivät ole nousseet aivan räjähdysmäisesti, mutta Redmontissa voidaan olla jokseenkin tyytyväisiä, sillä Neowinin tietojen mukaan Windows 10 on saattanut jo ohittaa Applen OS X:n.
Windows 10 on ylittänyt nyt 53 miljoonaa asennusta, joka tarkoittaa noin Statcounterin mukaan noin 4,95 prosentin markkinaosuutta. NetMarketsharen mukaan puolestaan OS X 10.10 Yosemiten osuus oli heinäkuun lopussa 4,74 prosenttia – muilla OS X -versioilla on lisäksi yhteensä pari prosenttia – ja Windows 8.1:n 13,09 prosenttia. Ylivoimaisesti suurin markkinaosuus on Windows 7:llä, jota käyttää n. puolet PC-käyttäjistä. Näitä käyttäjiä Microsoft erityisesti houkuttelee Windows 10:n pariin.
Luonnollisesti Microsoftille OS X:n ohittaminen asennusmäärissä on vain yksi ensimmäisistä virstanpylväistä. Myös Windows 8.1:n ohittaminen pitäisi tapahtua helposti, mutta todellinen kysymys on milloin Windows 10 ohittaa Windows 7:n – jos koskaan.
Käyttöjärjestelmän vastaanotto ja käyttöjärjestelmän soveltuvuus erilaisille laitteille on parempaa luokkaa kuin edeltäjässä, joten odotukset ovat tietysti korkealla sekä yhtiön sisällä että sen ulkopuolella.
Päivitys: Korjattu otsikkoa.

Lue myös nämä
Tägit
päivitys asennus Microsoft OS X ohjelmistopäivitys Windows 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.