Ohje: Näin pakotat Windowsin päivittymään Windows 10:ksi, heti

Petteri Pyyny
6. elokuuta, 2015 13:43

Microsoft varjelee palvelintensa kestokykyä ja pistää Windows 10:iä jakeluun vaiheittain, niin, että vain osa Windows 10:n itselleen varanneista Windows 7 ja Windows 8 -käyttäjistä on toistaiseksi saanut uuden käyttöjärjestelmän käyttöönsä.
Netti on pullollaan erilaisia virityksiä, joilla kärsimättömät käyttäjät saavat halutessaan Windows 10:n samantien. Omissa testeissämme alla kuvattu prosessi on kaikkein varmin ja yksinkertaisin.
HUOM! Painotamme sitä, että ennen Windows 10:iin päivittämistä käyttäjän on ehdottomasti varmuuskopioitava tietonsa talteen, kuten Microsoftkin suosittelee tekemään. Alla oleva prosessi vaatii myös koneen ylläpitäjän oikeuksia ja muokkaa suoraan Windowsin rekisteriä, joten ohjeiden täsmällinen noudattaminen – ja ymmärrys siitä, mitä olet tekemässä – on ensiarvoisen tärkeää.

1. Avaa RegEdit



Windows 7:ssa klikkaa Käynnistä -painiketta ja kirjoita regedit suoraan Käynnistä-valikon hakukenttään ja käynnistä hakutuloksissa esiintyvä ohjelma. Tietokone saattaa kysyä sinulta UAC-kyselyitä siitä, oletko varma että haluat ajaa kyseisen ohjelman.
Windows 8/8.1 -ympäristöissä klikkaa oikealla hiirennäppäimellä Käynnistä -nappia ja valitse esiinavautuvasta valikosta Suorita-vaihtoehto ja kirjoita esiinaukeavaan tekstikenttään regedit.
Tämä jälkeen Windows avaa Registry Editor -ohjelman, jolla muokataan Windowsin rekisteriä. Nyt puumaisesta rekisterivalikosta sinun tulee löytää kohta OSUgrade, joka löytyy polusta:
HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Windows / CurrentVersion / WindowsUpdate / OSUpgrade
HUOM! Jos OSUPgrade -avainta ei löydy kyseisestä polusta, klikkaa sen "ylätasolla" olevaa WindowsUpdate -kohtaa oikealla hiirennäppäimellä ja luo esiinaukeavasta valikosta uusi Key nimeltä OSUpgrade ja klikkaa sitä. Jos avainta ei löydy, varmista tässä vaiheessa että olet varannut itsellesi ilmaisen Windows 10 -päivityksen.

2. Luo uusi 32-bittinen DWORD -arvo



Kuten ylläoleva kuva näyttää, klikkaa OSUpgrade avaimen näkymässä oikeaa hiirennäppäintä ja luo tänne uusi DWORD (32-bit) Value. Luomasi arvo näkyy nyt oikeanpuoleisessa listassa ja voit muokata sen nimeä. Vaihda sen nimeksi nyt AllowOSUpgrade ja paina rivinvaihtoa hyväksyäksesi nimen.

3. Muokkaa AllowOSUpgrade DWORD -arvoa



Nyt tuplaklikkaa AllowOSUpgrade -kohtaa oikeanpuoleisessa näkymässä ja voit muokata sen arvoa. Tarkista, että arvon Base on varmasti asetettu Hexadecimal -muotoon. Syötä arvoksi 1 ja klikkaa OK.
Jos kaikki meni, kuten pitikin, näet AllowOSUpgrade -kohdan oikeanpuoleisessa näkymässä, OSUpgraden alla ja tämän arvona 0x00000001. Jos kaikki on kunnossa, voit sulkea RegEditin.

4. Avaa Windows Update



Windows 7:ssa, klikkaa Käynnistä-valikkoa ja kirjoita esiinaukeavaan hakukenttään Control Panel / Ohjauspaneeli. Kun näet ohjelman, klikkaa sitä käynnistääksesi sen. Nyt esiinaukeavasta listasta valitse Windows Update-sovellus. Nyt sinun pitäisi nähdä "Upgrade to Windows 10" / "Päivitä Windows 10:iin" -vaihtoehto ja voit klikata sen vieressä näkyvää "Get Started" / "Aloitetaan" -nappia. Jos et näe kyseistä vaihtoehtoa, klikkaa Check for Updates / Tarkista päivitysten saatavuus ja odota hetki.
Windows 8/8.1:ssä hiirtä käytettäessä vie hiiri aloitsnäkymässä näytön oikeaan yläkulmaan ja vedä siitä suoraan alaspäin ja klikkaa tämän jälkeen Search / Hae. Kirjoita esiinaukeavaan hakukenttään Control Panel ja klikkaa hakutulosta. Esiinaukeavassa listassa saatat joutua vaihtamaan näkymän oikeasta yläreunasta löytyvällä View By / Näkymä -toiminnolla eri muotoon löytääksesi Windows Update -kohdan.
Windows 10 pitäisi latautua nyt koneellesi ja latauksen jälkeen asennuksen voi aloittaa.

Yhteenveto

Testasimme metodia useilla eri koneilla ja se toimi mainiosti kaikilla testaamillamme kokoonpanoilla.
Keskustelualueiltamme löytyy ketju, jossa käydään keskustelua Windows 10:stä. Ketjusta saa tukea, ideoita ja vinkkejä uutukaisen käyttöön.

Lue myös nämä
Tägit
Windows 7 Windows Microsoft Windows 8 Windows 8.1 Windows 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.