Operaattori uhkaa: Tämä ominaisuus kaikkiin Android-luureihin tai emme enää myy niitä

Petteri Pyyny
30. heinäkuuta, 2015 13:19

Yksi maailman suurimmista operaattoreista, yhdysvaltalainen AT&T on päättänyt käyttää vaikutusvaltaansa varsin erikoisen vaatimuksen suhteen.
Operaattori on ilmoittanut että jatkossa kaikissa sen kautta myytävissä Android-puhelimissa täytyy olla FM-vastaanoton mahdollistava piiri, joka on myös aktivoitu käyttöön. Nyt useissa puhelinten piirisarjoissa on FM-radio, mutta se on syystä tai toisesta kytketty pois päältä ja sen käyttöönotto vaatii usein laitteen ns. roottaamisen.
Operaattorin näkökulmasta vaatimus on looginen: Yhtiö haluaa, että edes osa radionkuuntelusta tapahtuisi jatkossakin perinteistä FM-kanavaa käyttäen, jättäen tällöin hieman enemmän vapaata verkon datakaistaa muuhun käyttöön. Yhdysvalloissa vaatimus on kohtuullinen myös käyttäjien näkökulmasta, sillä maassa ei tunneta käytännössä lainkaan rajatonta mobiilidataa, vaan datahinnoittelu pyörii suomalaisesta näkökulmasta jossain härskin ja täysin järjettömän välimaastossa.
AT&T:n vaatimuksen voidaan olettaa vaikuttavan myös muissa maissa myytäviin laitteisiin, koska radiotoiminnallisuus jätettäneen pois käytösä pitkälti siksi, että tällöin valmistajilla on yksi testattava osa-alue vähemmän laitteita suunniteltaessa. Kun yksi isoimmista operaattoreista ominaisuutta vaatii, sen toimivuus pitää testata joka tapauksessa.
Yhdysvalloissa operaattorit ovat ylivoimaisesti tärkein puhelinten myyntikanava - käytännössä kaikki puhelimet myydään erityyppisten kytkysopimusten kautta.

Lue myös nämä
Tägit
Android radio AT&T
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.